Starta en chatt i Teams - Office-support (microsoft.com)

För klienter
Du startar en en-och-en- och gruppchattar på samma sätt:
> genom att välja Ny chatt högst upp i chattlistan.
När du har valt Ny chatt i Teams och angett personens namn skriver du meddelandet i rutan längst ned i chatten.

Om du vill öppna formateringsalternativ väljer du Format  under rutan där du skriver meddelandet.

Välj Skicka när du är klar. Chatten startas.

Du kan också skapa en en-och-en-chatt på en persons profilkort. Öppna den genom att klicka på bilden i en kanal eller från en sökning.

Börja med att namnge en gruppchatt
Starta på samma sätt som du startar en en-och-en-chatt: Välj ny chatt
i Teams högst upp i chattlistan. Välj nedpilen längst till höger om fältet Till och ange ett namn för chatten i fältet Gruppnamn. Skriv sedan namnen på de personer du vill lägga till i fältet Till.

• Nu startar en ny konversation. Alla som har åtkomst till gruppens chatt kan skicka meddelanden.
  • Du kan ta med upp till 250 personer i en gruppchatt.
Lägg till personer i konversationen
Om du lägga till fler personer i konversationen kan du klicka på Lägga till personer (eller Visa och lägga till deltagare i gruppchatt) i det övre högra hörnet av Teams. Skriv sedan namnen på de personer du vill chatta med, välj hur mycket av chattens historik som ska ingå och klicka på
Lägg till.
Teams sparar hela historiken för chattar, hela vägen tillbaka till det första meddelandet. Och om någon lämnar gruppen finns deras chattsvar kvar i din chatthistorik.